Du behöver

  • 4 st pasta port nykokt
  • 200 g bacon
  • 200 g champinjoner färska
  • 1 st purjolök
  • 1 st paprika
  • 6 st marinerade soltorkade tomater
  • 150 g gorgonzola
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 3 st ägg
  • 1 st vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • parmesanost nyriven

Ugn: 200°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Strimla baconet. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna.

2
Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Fräs purjolök, svamp och paprika i lite matfett. Tillsätt tomattärningar och låt allt fräsa några minuter.

3
Smula osten och blanda samman den med bacon, svampröra och pasta. Lägg det i 4 smorda portionsformar eller i en större form.

4
Vispa samman grädde, mjölk, ägg, salt, peppar och pressad vitlök. Häll det över pastan. Gratinera mitt i ugnen ca 20-30 minuter beroende på vilken storlek formen har.

5
Riv över lite parmesanost och garnera eventuellt med färsk timjan.