Du behöver
- 4 st pasta port nykokt
- 200 g bacon
- 200 g champinjoner färska
- 1 st purjolök
- 1 st paprika
- 6 st marinerade soltorkade tomater
- 150 g gorgonzola
- 2 dl mjölk
- 2 dl grädde
- 3 st ägg
- 1 st vitlöksklyfta
- salt och peppar
- parmesanost nyriven
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Strimla baconet. Ansa och skiva svampen. Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Tärna tomaterna.
2
Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper. Fräs purjolök, svamp och paprika i lite matfett. Tillsätt tomattärningar och låt allt fräsa några minuter.
3
Smula osten och blanda samman den med bacon, svampröra och pasta. Lägg det i 4 smorda portionsformar eller i en större form.
4
Vispa samman grädde, mjölk, ägg, salt, peppar och pressad vitlök. Häll det över pastan. Gratinera mitt i ugnen ca 20-30 minuter beroende på vilken storlek formen har.
5
Riv över lite parmesanost och garnera eventuellt med färsk timjan.