Du behöver

  • 0.5 pkt bladspenat djupfryst
  • 0.5 st gul lök
  • 1.25 dl mjölk
  • 0.5 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • citronpeppar
  • 1 st burk majskorn
  • 300 g torskfilé
  • 1 st tomat
  • 0.5 dl persilja hackad och dill

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Skär spenaten i minde bitar.

2
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenaten och låt den fräsa med någon minut.

3
Vispa samman mjölken med mjölet och rör ner det i spenaten. Koka upp blandningen och rör hela tiden. Krydda med salt och peppar.

4
Låt majsen rinna av. Skär torsken i bitar. Tärna tomaterna och blanda dem med persilja och dill.

5
Bred ut majskornen ovanpå spenaten. Lägg fisken i ett lager över majs-kornen. Krydda lätt med lite citronpeppar och salt. Strö tomathacket överst. Sjud under lock tills fisken är vit och ogenomskinlig, ca 10-15 minuter.