Du behöver
- 4 bitar laxfilé
- salt och peppar
- 1 pkt bladspenat djupfryst
- 1 st lök liten gul
- 0.75 dl grädde
- 5.5 st tomater soltorkade marinerade
- 200 g kantareller
- 4 skiva bacon
Tillbehör:
pasta kokt
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Strimla spenaten grovt. Skala och finhacka löken. Strimla tomaterna. Ansa svampen.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenat och tomater. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt grädden och låt allt fräsa samman i ytterligare några minuter. Smaka av. Håll det varmt.
3
Knaperstek bacon och kantareller. Låt baconet rinna av på hushållspapper.
4
Stek laxen ca 3 minuter på varje sida. Krydda lätt med salt och peppar.
5
Servera laxfilén på en bädd av spenaten. Toppa med lite spenatröra, baconskiva och svamp. Bjud nykokt pasta till.