Du behöver

  • 4 bitar laxfilé
  • salt och peppar
  • 1 pkt bladspenat djupfryst
  • 1 st lök liten gul
  • 0.75 dl grädde
  • 5.5 st tomater soltorkade marinerade
  • 200 g kantareller
  • 4 skiva bacon

Tillbehör:

pasta kokt

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Tina spenaten och krama ur den mesta vätskan. Strimla spenaten grovt. Skala och finhacka löken. Strimla tomaterna. Ansa svampen.

2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt spenat och tomater. Låt det fräsa några minuter. Tillsätt grädden och låt allt fräsa samman i ytterligare några minuter. Smaka av. Håll det varmt.

3
Knaperstek bacon och kantareller. Låt baconet rinna av på hushållspapper.

4
Stek laxen ca 3 minuter på varje sida. Krydda lätt med salt och peppar.

5
Servera laxfilén på en bädd av spenaten. Toppa med lite spenatröra, baconskiva och svamp. Bjud nykokt pasta till.