Du behöver
- 1 kg squash
- 1 st röd paprika
- 400 g smålök
Saltlag:
1 l vatten
3 msk salt
Vinägerlag:
3 dl vitvinsvinäger
2.25 dl vatten
2.25 dl socker
1 tsk atamon flytande
Det här behövs:
Gör så här
1
Skölj och torka squashen. Skär den i skivor eller i bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala lökarna. Varva allt i glasburkar.
2
Rör ut saltet i vatten och häll saltlagen över grönsakerna. Ställ det kallt till nästa dag. Sila bort saltlagen.
3
Koka upp vinäger, vatten och socker. Tillsätt grönsakerna och låt dem koka med ca 8-10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör ner Atamon.
4
Fördela grönsakerna med lagen i väl rengjorda glasburkar. Tillslut dem. Förvara inläggningen mörkt och svalt.