Du behöver

  • 275 g rotfrukt skivade
  • 0.5 st purjolök strimlad
  • 100 g champinjoner skivade
  • 1 st vitlöksklyfta riven
  • 1 msk smör
  • 400 g lövbiff strimlad

Sås:

2.5 dl mellangrädde
1 msk idealmjöl
140 g ädelost riven
0.5 st mörk oxbuljongtärning
1 krm svartpeppar nymald
1 tsk timjan

Servera med:

papardelle eller annan pasta, kokt

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Lägg förvällda rotfrukter i botten på en ugnssäker form. Fräs purjolök, champinjoner och vitlök mjuka i smör i en stekpanna. Lägg dem ovanpå rotfrukterna.

2
Fördela råa strimlor av lövbiff ovanpå grönsaksbädden. Stek dem inte för då blir köttet torrt! Det räcker med tiden i ugnen.

3
Koka en sås av mellangrädde, idealmjöl, ädelost och buljongtärning. Krydda med timjan och svartpeppar. Salt behövs oftast inte eftersom ädelosten och buljongtärningen ger sälta. Rör om och låt koka 3 minuter. Häll såsen över köttstrimlorna och ställ sedan ugnsformen i mitten av ugnen, ca 15 minuter. Servera med sallad och kokt pasta.


Kommentar:
Kom ihåg att tillagningstiden för lövbiff är kort. Blir köttet torrt är det ingen delikatess att bjuda på.