Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 0.5 dl teriyakisås
  • salt och peppar
  • 4 st äggnudlar port
  • 2 st paprikor i blandade färger
  • 1 st morot
  • 0.5 st purjolök
  • 1 tsk ingefära riven
  • 1 msk sesamfrön

Ugn: 220°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av kycklingklubborna. Dela dem så att det blir ben och lår. Pensla med teriyakisåsen. Krydda lätt med salt och peppar.

2
Lägg kycklingbitarna i smord eldfast form. Stek dem mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills de är genomstekta.

3
Koka under tiden nudlarna enligt förpackningens anvisningar.

4
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär moroten i fina stavar. Ansa och strimla purjolöken. Riv ingefäran.

5
Fräs allt i lite matfett i en stekpanna eller wok. Tillsätt nudlarna och sesamfrön. Låt allt fräsa i ytterligare några minuter.

6
Bjud nudlarna tillsammans med kycklingen.


Kommentar:
Kyckling ska alltid vara genomstekt eller -kokt. Prova att sticka en steknål i lårmuskeln eller i den tjockaste delen på portionsstyckad kyckling. Vätskan som rinner ut ska vara helt genomskinlig, då är kycklingen klar.