Du behöver
- 4 st kycklingklubbor
- 0.5 dl teriyakisås
- salt och peppar
- 4 st äggnudlar port
- 2 st paprikor i blandade färger
- 1 st morot
- 0.5 st purjolök
- 1 tsk ingefära riven
- 1 msk sesamfrön
Ugn: 220°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av kycklingklubborna. Dela dem så att det blir ben och lår. Pensla med teriyakisåsen. Krydda lätt med salt och peppar.
2
Lägg kycklingbitarna i smord eldfast form. Stek dem mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills de är genomstekta.
3
Koka under tiden nudlarna enligt förpackningens anvisningar.
4
Kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skär moroten i fina stavar. Ansa och strimla purjolöken. Riv ingefäran.
5
Fräs allt i lite matfett i en stekpanna eller wok. Tillsätt nudlarna och sesamfrön. Låt allt fräsa i ytterligare några minuter.
6
Bjud nudlarna tillsammans med kycklingen.
Kyckling ska alltid vara genomstekt eller -kokt. Prova att sticka en steknål i lårmuskeln eller i den tjockaste delen på portionsstyckad kyckling. Vätskan som rinner ut ska vara helt genomskinlig, då är kycklingen klar.