Du behöver

  • lasagneplattor ca 9
  • 3 st tomater
  • 1 st kräftstjärtar burk i lag
  • 1 st blåmusslor burk i lag
  • 300 g räkor med skal
  • 1 dl hackad dill

Béchamelsås:

6 dl mjölk
3.5 msk vetemjöl
1 st fiskbuljongtärning
50 g smör eller margarin
1 dl riven ost
salt och peppar

Gratinering:

2 dl riven ost

Ugn: 200°

1.5 dl mjölk
2.5 msk smör eller margarin
1 st ägg
salt och peppar

Ugn: 200°-250°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Börja med såsen. Häll mjölken i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt smulad buljong och låt mjölken koka upp under omrörning till en tjock slät sås. Tillsätt matfettet och rör om. Rör ner den rivna osten och rör tills den har smält. Smaka av med salt och peppar.

2
Låt kräftstjärtar och blåmusslor rinna av. Skala räkorna. Skålla, skala och hacka tomaterna. Hacka dillen.

3
Lägg ca 3 lasagneplattor i botten på en smord eldfast form. Fördela hälften av tomathacket, kräftstjärtar, blåmusslor, räkor och hackad dill. Bred 1/3 av såsen över. Täck med 3 lasagneplattor.

4
Fördela resterande tomat, dill och skaldjur. Bred cirka hälften av såsen över och täck med de sista lasagneplattorna. Bred över resterande sås och strö riven ost ovanpå. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

5
Lägg fiskfiléerna på smort eldfast fat. Spritsa moset runtom. Dela den tinade sparrisen och lägg stjälkarna ovanpå fisken. Häll såsen över fisk och sparris. Gratinera mitt i 250° varm ugn ca 15-20 minuter.

6
Garnera med svart kaviar.