Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 1 msk senap osötad
- 6 skiva salami
- salt och peppar
Marsalasås:
1.5 dl marsalavin
2 dl kalvfond
1 msk soja
2 st schalottenlökar
1 st vitlöksklyfta
2 tsk salvia färsk hackad
50 g smör
Tillbehör:
pasta nykokt
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär upp kycklingfiléerna men inte tvärs igenom. Banka ut dem.
2
Bred senap över och täck med salamin. Rulla samman och fäst med köttnålar eller tandpetare.
3
Krydda försiktigt med salt och peppar. (Tänk på att salamin kan vara salt.) Bryn rullarna gyllene i lite matfett. Lägg dem i en eldfast form och ställ in dem i ugnen att eftersteka ca 18-20 minuter, eller tills de är genomstekta.
4
Skala och tärna schalottenlök och vitlök under tiden. Fräs dem på svag värme ca 6-8 minuter. Tillsätt vin, kalvfond, soja och hackad salvia. Låt såsen koka samman lite.
5
Tillsätt smöret i klickar och låt det smälta så får du en blank fin sås. Smaka av. Vill du ha tjockare sås reder du av den med maizenaredning.
Tvätta alltid händer, skärbräda och kniv efter att du lagat till rå kyckling.