Du behöver
- 4 st torskfilé ryggbitar av
- 1 tsk salt
- 2 msk pressad citronsaft
- 75 g smält smör eller margarin
- 1 st vitlöksklyfta
- formbröd ca 2 dl smulat halvtorrt vitt
- 2 dl hackad persilja
- 1 tsk dragon torkad
- 4 st tomater
- salt och peppar
Ugn: 225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Är fisken djupfryst så låt den tina. Lägg fisken på smort eldfast fat. Krydda med salt och ringla över citronsaften.
2
Smält matfettet. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Riv brödet. Rör samman allt tillsammans med smulad dragon. Fördela det över fisken.
3
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor och lägg dem runtom fisken. Salta och peppra lätt på tomaterna.
4
Stek fisken mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig. Bjud kokt potatis eller potatismos till.
Tomaterna smakar bäst om de förvaras i rumstemperatur, men de blir då snabbt övermogna, så köp bara den mängd som du behöver.