Du behöver

  • 4 st torskfilé ryggbitar av
  • 1 tsk salt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 75 g smält smör eller margarin
  • 1 st vitlöksklyfta
  • formbröd ca 2 dl smulat halvtorrt vitt
  • 2 dl hackad persilja
  • 1 tsk dragon torkad
  • 4 st tomater
  • salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Är fisken djupfryst så låt den tina. Lägg fisken på smort eldfast fat. Krydda med salt och ringla över citronsaften.

2
Smält matfettet. Skala och finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Riv brödet. Rör samman allt tillsammans med smulad dragon. Fördela det över fisken.

3
Skär tomaterna i ganska tjocka skivor och lägg dem runtom fisken. Salta och peppra lätt på tomaterna.

4
Stek fisken mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills den är vit och ogenomskinlig. Bjud kokt potatis eller potatismos till.


Kommentar:
Tomaterna smakar bäst om de förvaras i rumstemperatur, men de blir då snabbt övermogna, så köp bara den mängd som du behöver.