Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 2 msk olja
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- sesamfrön ev
Mangoglaze:
0.5 st mango
1 msk honung
1 st lime pressad saft
1 msk olja
2 krm chiliexplosion kryddkvarn Santa Maria
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Dela, kärna ur och skär mangon i skivor. Skär loss fruktköttet från skivorna. Lägg frukten i mixer tillsammans med honung, lime, chili och olja. Mixa till en slät sås. Smaka av med salt och peppar. Använd hälften till pensling av köttet. Lägg upp resten av glazen i en liten skål och använd som sås. Obs! Använd inte glaze som penslats på köttet som sås!
2
Skär längs med kycklingfiléerna en ficka så stor att filéerna kan plattas ut till schnitzlar. Pensla dem med olja. Salta och peppra köttet. Grilla dem ca 3 minuter och vänd sedan schnitzlarna. Kontrollera att köttet är genomgrillat.
3
Pensla med glaze när köttet är grillat, vänd och pensla den andra grillade ytan. Strö eventuellt på lite sesamfrön. Servera med kokt potatis, sallad och resterande glaze.