Du behöver

  • 4 st laxfjäril ca 800 g
  • 2 tsk seafood & fish kryddkvarn, Santa Maria
  • 1.5 tsk salt

Sås:

2 dl crème fraîche
2 msk lättmajonnäs
2 tsk hummerfond konc
0.5 dl dill fint skuren
salt svartpeppar

Servera med:

potatis kokt
sallad
räkor ev skalade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Blanda samman crème fraiche med majonnäs, hummerfond och dill. Smaka av med salt och peppar. Ställ in såsen i kylen till serveringen.

2
Torka av laxfjärilarna och gnid in seafood & fish kryddorna. Salta.

3
Grilla fisken över glöd, ca 6-8 minuter totalt, i grillhalster eller på galler och vänd fisken med ett skyffelliknande redskap så att den inte trillar isär. Servera fisken med sås, eventuellt räkor, kokt potatis och sallad.