Du behöver

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 7 dl vetemjöl special

Pensling och garnering:

1 st ägg uppvispat
vallmofrö

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.

2
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 20 minuter.

3
Stjälp upp degen och arbeta den smidig på nytt. Dela degen i 18-20 lika stora bitar. Forma ovala bullar och lägg dem på bakpappersklädd plåt. Klipp ca 3 jack i varje bulle. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.

4
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.