Du behöver
Marängbotten:
4 st äggvitor
1 krm ättiksprit 12 %
2.5 dl strösocker
Fyllning:
1.5 dl vispgrädde
0.75 dl lemoncurd
250 g jordgubbar
Ugn:
100º
Det här behövs till 8–10 port:
Gör så här
1
Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum.
2
Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper.
3
Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. Botten är klar när den lätt kan lossas från bakplåtspapperet. Låt botten kallna på galler.
4
Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Bred grädden i mitten på botten. Dekorera med delade jordgubbar.