Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk apelsinskal rivet
  • 50 g smör eller margarin
  • 1.5 dl mjölk (3 %)
  • marmelad hallon, fast

Garnering:

smält smör
socker

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med strösocker, vaniljsocker, bakpulver och rivet apelsinskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.

2
Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Forma runda bullar och gör ett hål i mitten. Lägg ca 1/2 tsk marmelad i dem och tryck samman så att bullarna ser hela ur. Platta till bullarna.

3
“Grädda” bullarna i stekpanna på ganska svag värme ca 5-6 minuter på varje sida. Sänk värmen lite och lägg på lock. Låt bullarna “gräddas” i ytterligare ca 5 minuter.

4
Pensla bullarna genast med smält smör och rulla dem i socker. Bjud bullarna genast.