Du behöver
- 4 dl vetemjöl
- 1 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk apelsinskal rivet
- 50 g smör eller margarin
- 1.5 dl mjölk (3 %)
- marmelad hallon, fast
Garnering:
smält smör
socker
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med strösocker, vaniljsocker, bakpulver och rivet apelsinskal. Tillsätt matfettet och finfördela det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg.
2
Dela degen i ca 15 lika stora bitar. Forma runda bullar och gör ett hål i mitten. Lägg ca 1/2 tsk marmelad i dem och tryck samman så att bullarna ser hela ur. Platta till bullarna.
3
“Grädda” bullarna i stekpanna på ganska svag värme ca 5-6 minuter på varje sida. Sänk värmen lite och lägg på lock. Låt bullarna “gräddas” i ytterligare ca 5 minuter.
4
Pensla bullarna genast med smält smör och rulla dem i socker. Bjud bullarna genast.