Du behöver
- 100 g smör eller margarin
- 2 st ägg
- 2 dl socker
- saft rivet skal och av
- 0.5 st citron
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g bär
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smält matfettet och låt det svalna.
2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
3
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.
4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa.