Du behöver

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 2 dl socker
  • saft rivet skal och av
  • 0.5 st citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

200 g bär

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smält matfettet och låt det svalna.

2
Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.

3
Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20×30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.

4
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa.