Du behöver
- 50 g jäst
- 5 dl mjölk
- 0.5 dl matolja
- 0.5 tsk oregano
- 1 dl oliver kärnfria
- 100 g fetaost apetina
- 3 dl durumvetemjöl
- vetemjöl ca 9-10 dl special
Pensling och garnering:
matolja
sesamfrön
Ugn: 225°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervärme (37°) och häll den över jästen. Rör om så att den löser sig.
2
Tillsätt matolja, oregano, hackade oliver och smulad ost. Rör om.
3
Tillsätt durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter under duk.
4
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två bitar och varje bit i ca 15 lika stora bitar.
5
Forma runda släta bullar. Lägg ca 15 bullar ganska tätt samman på bakpappersklädd plåt till en stor rund kaka. Låt brödet jäsa under duk ca 30 minuter.
6
Pensla med matolja och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter.
7
Låt brödet kallna på galler under duk. Det går att frysa.