Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 0.5 dl matolja
  • 0.5 tsk oregano
  • 1 dl oliver kärnfria
  • 100 g fetaost apetina
  • 3 dl durumvetemjöl
  • vetemjöl ca 9-10 dl special

Pensling och garnering:

matolja
sesamfrön

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Värm mjölken till fingervärme (37°) och häll den över jästen. Rör om så att den löser sig.

2
Tillsätt matolja, oregano, hackade oliver och smulad ost. Rör om.

3
Tillsätt durumvetemjöl och det mesta av vetemjöl special. Arbeta till en smidig deg. Låt den jäsa ca 30 minuter under duk.

4
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig på nytt. Dela degen i två bitar och varje bit i ca 15 lika stora bitar.

5
Forma runda släta bullar. Lägg ca 15 bullar ganska tätt samman på bakpappersklädd plåt till en stor rund kaka. Låt brödet jäsa under duk ca 30 minuter.

6
Pensla med matolja och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15–20 minuter.

7
Låt brödet kallna på galler under duk. Det går att frysa.