Du behöver

  • 50 g jäst
  • 3 dl filmjölk
  • 2 dl apelsinjuice
  • 4 msk flytande margarin
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl solrosfrön
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 8.5 dl vetemjöl
  • salt
  • 1 msk olja till pensling
  • 2 msk solrosfrön att strö över bröden

Ugn: 200°

Det här behövs till 2 bröd:

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölk, apelsinjuice och flytande margarin till 37°. Häll lite av det ljumma degspadet över jästen och rör om.

2
Fyll på med resten av degspadet, persiljan, solrosfrön, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 45 minuter.

3
Knåda degen ytterligare en knapp minut. Dela den i två bitar och forma den till avlånga bröd. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt bröden jäsa ca 20 minuter. Pensla dem med olja, strö över solrosfrön och grädda i ca 35 minuter.