Du behöver
- 50 g jäst
- 3 dl filmjölk
- 2 dl apelsinjuice
- 4 msk flytande margarin
- 1 dl hackad persilja
- 1 dl solrosfrön
- 4 dl grahamsmjöl
- 8.5 dl vetemjöl
- salt
- 1 msk olja till pensling
- 2 msk solrosfrön att strö över bröden
Ugn: 200°
Det här behövs till 2 bröd:
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Värm filmjölk, apelsinjuice och flytande margarin till 37°. Häll lite av det ljumma degspadet över jästen och rör om.
2
Fyll på med resten av degspadet, persiljan, solrosfrön, grahamsmjöl och vetemjöl. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa övertäckt ca 45 minuter.
3
Knåda degen ytterligare en knapp minut. Dela den i två bitar och forma den till avlånga bröd. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt. Låt bröden jäsa ca 20 minuter. Pensla dem med olja, strö över solrosfrön och grädda i ca 35 minuter.