Du behöver

Mandelglasyr:

100 g smör
75 g mandelspån
1.5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
1 msk vaniljsocker

Kaksmet:

175 g smör
2.5 dl strösocker
2 st ägg
2.5 dl gräddfil
5 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
rabarber ca 400 g

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna, utom vaniljsockret, till mandelglasyren i en kastrull. Låt det sjuda någon minut under omrörning. Ta av kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.

2
Skölj och ansa rabarbern. Skär den i bitar, ca 2-3 cm långa.

3
Rör smör och socker ljust och pösigt. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner gräddfilen. Blanda de torra ingredienserna och rör hastigt ner dem i smeten. Bred ut smeten i en väl smord och bröad form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter. Tryck ner rabarberbitarna tätt i smeten.

4
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 45 minuter. Bred mandelglasyren över ytan och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Servera eventuellt vaniljglass eller lättvispad grädde till.