Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 2 dl tropisk fruktjuice
  • 5 st ägg
  • 4 dl socker
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 dl kokos till långpannan
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Glasyr:

100 g smör eller margarin
6 dl florsocker
3.5 msk tropisk fruktjuice
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Garnering:

apelsinkulor

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, och beströ den med kokos. Smält matfettet och tillsätt fruktjuicen.

2
Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vispa ner smörblandningen.

3
Blanda samman mjöl med kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör till en jämn smet.

4
Häll smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen ca 25-30 minuter eller tills kakan har fin färg och är genomgräddad. Låt kakan svalna.

5
Smält matfettet till glasyren. Rör ner florsocker, kakao, vaniljsocker och fruktjuice. Rör till en jämn glasyr.

6
Bred glasyren över kakan och strö apelsinkulor ovanpå. Skär kakan i rutor. Kakan går att frysa utan glasyr.


Kommentar:
Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten. Mjuka kakor går bra att frysa, men glasera dem då efter att kakan har tinat.