Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1.5 dl gräddmjölk
  • bär ca 100-150 g lätt tinade
  • pärlsocker

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Blanda samman mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det så att du får en grynig massa.

2
Tillsätt gräddmjölken och rör snabbt ihop allt till en smet. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Fördela bären över smeten.

3
Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.


Kommentar:
Bjud gärna bärkakan som dessert tillsammans med vaniljglass. Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten.