Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 dl strösocker
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 75 g smör eller margarin
- 1.5 dl gräddmjölk
- bär ca 100-150 g lätt tinade
- pärlsocker
Ugn: 225°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda samman mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt matfettet och finfördela det så att du får en grynig massa.
2
Tillsätt gräddmjölken och rör snabbt ihop allt till en smet. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22 cm diameter. Fördela bären över smeten.
3
Strö över pärlsocker och grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.
Bjud gärna bärkakan som dessert tillsammans med vaniljglass. Plocka alltid fram alla ingredienserna till kakan innan du börjar göra smeten.