Du behöver
- 100 g mandel
- 200 g smör eller margarin
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
sötmandel hackad
sylt ca 1/2 dl fast
1 dl florsocker
vatten ca 1 1/2 msk
Ugn: 175°
Gör så här
1
Mal mandeln.
2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mandel och mjöl. Arbeta samman allt till en deg.
3
Dela degen i ca 40 lika stora bitar. Forma runda bollar och gör en fördjupning mitt i varje.
4
Pensla kakorna med uppvispat ägg och doppa dem i mandelhacket. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och klicka lite sylt i fördjupningen.
5
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Lossa kakorna och låt dem kallna på galler.
6
Rör ut florsockret med vatten till en glasyr. Glasera kakorna strax innan de ska serveras. Förvara kakorna i täta burkar.