Du behöver

  • 100 g mandel
  • 200 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl

Pensling och garnering:

ägg uppvispat
sötmandel hackad
sylt ca 1/2 dl fast
1 dl florsocker
vatten ca 1 1/2 msk

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mal mandeln.

2
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt mandel och mjöl. Arbeta samman allt till en deg.

3
Dela degen i ca 40 lika stora bitar. Forma runda bollar och gör en fördjupning mitt i varje.

4
Pensla kakorna med uppvispat ägg och doppa dem i mandelhacket. Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt och klicka lite sylt i fördjupningen.

5
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Lossa kakorna och låt dem kallna på galler.

6
Rör ut florsockret med vatten till en glasyr. Glasera kakorna strax innan de ska serveras. Förvara kakorna i täta burkar.