Du behöver

  • 4 dl snabbhavregryn
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk matolja
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • gräslök ca 4 msk hackad
  • persilja ca 4 msk hackad

Pensling och garnering:

mjölk
havregryn

Ugn: 225°

Det här behövs för 2 bröd:

Gör så här

1
Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja.

2
Hacka persilja och gräslök. Blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker.

3
Rör ner mjölblandningen i grynen och knåda degen några minuter.

4
Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut varje del till ca 30 cm och sno samman två och två rullar. Vik in ändarna och lägg bröden på bakpappersklädd plåt.

5
Pensla med mjölk och strö över havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.

6
Låt bröden kallna på galler under duk.


Kommentar:
Bakpulverbröd är alltid godast nygräddade men de går att frysa.