Du behöver
- 4 dl snabbhavregryn
- 4 dl mjölk
- 2 msk matolja
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- gräslök ca 4 msk hackad
- persilja ca 4 msk hackad
Pensling och garnering:
mjölk
havregryn
Ugn: 225°
Det här behövs för 2 bröd:
Gör så här
1
Lägg havregrynen i en skål och häll över mjölk och matolja.
2
Hacka persilja och gräslök. Blanda samman det med mjöl, bakpulver, salt och socker.
3
Rör ner mjölblandningen i grynen och knåda degen några minuter.
4
Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut varje del till ca 30 cm och sno samman två och två rullar. Vik in ändarna och lägg bröden på bakpappersklädd plåt.
5
Pensla med mjölk och strö över havregryn. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter.
6
Låt bröden kallna på galler under duk.
Bakpulverbröd är alltid godast nygräddade men de går att frysa.