Du behöver
- 0.5 kg tjockskuret revbensspjäll
Marinad:
saft av 2 apelsiner
3 msk kinesisk soja
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 krm peppar
1 tsk rosmarin smulad
Garnering:
apelsinskivor färsk rosmarin
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Blanda samman ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner revbensspjället i marinaden och tillslut påsen. Låt den ligga kallt ca 4 timmar. Vänd påsen några gånger under tiden.
2
Lägg spjället i en eldfast form med den feta sidan nedåt. Skåra ytan. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
3
Vänd på spjället och pensla med marinaden. Stek ytterligare 45-60 minuter, beroende på spjällets tjocklek. Pensla med marinaden några gånger under tiden.
4
Skär revbensspjället i bitar och garnera med apelsinskivor och rosmarin.