Du behöver

  • 200 g smör eller margarin
  • 1.5 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 4 dl vetemjöl

Marängtopp:

2 st äggvitor
2 dl socker
100 g nötter

Garnering:

20 st nötter

Ugn: 150°

Gör så här

1
Arbeta samman matfettet med socker, vaniljsocker, äggulor och vetemjöl till en deg. Forma den till en tjock rulle.

2
Ställ ut 20 muffinsformar på en bakplåt. Skär degrullen i 20 lika stora bitar. Lägg dem i muffinsformarna och platta till dem lite.

3
Mal nötterna. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker i omgångar och vispa äggvitan fast igen. Tillsätt nötterna.

4
Klicka marängsmeten ovanpå degen. Garnera med en nöt i varje kaka.

5
Grädda mitt i ugnen ca 35-40 minuter. Kakorna går att frysa.


Kommentar:
Pensla musselformarna med rumsvarmt matfett, då släpper kakan lättare än om du använder smält matfett. Mal alltid nötter och mandel om det står så i receptet. Lägger man dem i en mixer eller matberedare och finfördelar dem tränger fettet ut.