Du behöver
- 175 g smör eller margarin
- 1 dl socker
- 150 g nötter
- 3 dl vetemjöl
- 1.5 msk grädde
- 0.5 msk arraksarom
Fyllning:
50 g mörk blockchoklad
0.5 msk smör
1 msk vispgrädde
Garnering:
75 g mörk blockchoklad
Ugn: 175°
Gör så här
1
Mal nötterna och arbeta raskt ihop alla ingredienserna till en deg.
2
Rulla ut degen till knappt fingertjocka längder. Skär längderna till ca 5 cm långa kakor.
3
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt kakorna kallna
4
Bryt sönder chokladen till fyllningen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp smör och grädde. Vispa ner det i den smälta chokladen under kraftig vispning. Låt tryffelsmeten svalna men den ska fortfarande vara bredbar.
5
Bred krämen på hälften av kakorna och tryck fast resten av kakorna ovanpå. Låt krämen stelna.
6
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen till garneringen. Doppa ändarna på kakorna i chokladen. Lägg kakorna på smörpapper tills chokladen har stelnat.