Du behöver

  • 175 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 150 g nötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 msk grädde
  • 0.5 msk arraksarom

Fyllning:

50 g mörk blockchoklad
0.5 msk smör
1 msk vispgrädde

Garnering:

75 g mörk blockchoklad

Ugn: 175°

Gör så här

1
Mal nötterna och arbeta raskt ihop alla ingredienserna till en deg.

2
Rulla ut degen till knappt fingertjocka längder. Skär längderna till ca 5 cm långa kakor.

3
Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och grädda dem mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Låt kakorna kallna

4
Bryt sönder chokladen till fyllningen och smält den i vattenbad eller i mikrovågsugn. Koka upp smör och grädde. Vispa ner det i den smälta chokladen under kraftig vispning. Låt tryffelsmeten svalna men den ska fortfarande vara bredbar.

5
Bred krämen på hälften av kakorna och tryck fast resten av kakorna ovanpå. Låt krämen stelna.

6
Smält blockchokladen i vattenbad eller i mikrovågsugnen till garneringen. Doppa ändarna på kakorna i chokladen. Lägg kakorna på smörpapper tills chokladen har stelnat.