Du behöver
- 25 g jäst
- 25 g smör eller margarin
- 2.5 dl mjölk
- 0.5 tsk salt
- 0.5 msk socker
- 0.5 dl vetemjöl special
Pensling och garnering:
ägg uppvispat
vallmofrö
Ugn: 250°
Gör så här
1
Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
2
Tillsätt salt, socker och det mesta av mjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
3
Stjälp upp degen och knåda den smidig på nytt. Dela degen i 16 lika stora bitar. Rulla ut längder, ca 40 cm långa. Vik dem på mitten och sno dem dubbla. Forma kransar och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.
4
Pensla med uppvispat ägg och strö över vallmofrön. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter.
5
Låt bullarna kallna på galler under duk. De går att frysa.