Ljuvligt god smörgåstårta

Fyllningarna är ljuvliga och dekorationen generös på vår fantastiska smörgåstårta. Lägg samman den dagen innan den ska avnjutas så behöver du bara garnera den en stund innan gästerna kommer.

Du behöver

  • 12 st formbröd längdskurna skivor vitt

Fyllning 1:

1 st färskost
1 dl lättmajonnäs
2 msk grädde
1 st selleristjälk
3 st ananas skivor
150 g skinka rökt

Fyllning 2:

150 g leverpastej
4 msk grädde
0.5 st mandarinklyftor burk
50 g salami

Garnering:

majonnäs
apelsinskivor
5.5 st cocktailtomater
2 st kiwifrukter
skinka tunt skivade
2.5 st ananas skivor
gurka skivad
0.5 st mandarinklyftor burk
färska örter

Det här behövs för ca 12 port:

Gör så här

1
Rör ut osten med majonnäs och grädde till fyllning 1. Ansa och tärna sellerin ganska fint. Låt ananasskivorna rinna av och tärna dem. Tärna skinkan. Rör ner selleri, ananas och skinka i ostmassan.

2
Rör ut leverpastejen med grädde så att den blir smidig till fyllning 2. Låt mandarinklyftorna rinna av och dela dem sedan. Strimla salamin.

3
Kantskär de långa brödskivorna. Lägg ut tre brödskivor som botten. Bred hälften av fyllning 1 på dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.

4
Bred fyllning 2 på brödskivorna och fördela mandarinklyftor och salami över. Täck med tre nya brödskivor på samma ledd som de i bottnen.

5
Bred resten av fyllning 1 över och täck med tre nya skivor på andra ledden. Svep in tårtan i plastfolie och låt den ligga kallt, gärna till nästa dag.

6
Kantskär och snygga till tårtan innan du börjar garnera den. Bred majonnäs över och runtom hela tårtan. Skär apelsinerna i tunna skivor och sätt fast dem runtom tårtan. Lägg skalade halva kiwiskivor som en ram runtom tårtan. Sätt “skinkrosor” runtom, innanför apelsinen. Stick ner halva cocktailtomater lite varstans i skinkrosorna. Ställ halva ananasskivor och halva gurkskivor innanför skinkan. Lägg avrunna mandarinklyftor i mitten. Strö över lite färska örter.


Kommentar:
Tårtan blir saftig om man gör den i god tid. Även om du lägger samman den samma dag den ska ätas så låt tårta ligga insvept i plastfolie i kylen några timmar innan du garnerar den.

Scroll to Top