Du behöver
- 4 st brödskivor rostade
- 8 st blad grönsallat
- 2.5 msk löjrom
- dillkvistar
Smögenröra:
räkor skalade
2 st ägg kokta och hackade
1.5 dl lättmajonnäs
2 tsk citron pressad saft
2 msk dill hackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Kantskär brödskivorna och dela dem diagonalt till snittar.
2
Blanda räkor, ägg, majonnäs, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.
3
Lägg en klick av räkröran på varje snitt. Dekorera med en tesked löjrom och en dillvippa. Lägg ett grönsallatsblad vid sidan om varje snitt.
Tina frysta räkor på en dagstidning med dubbla lager hushållspapper ovanpå. Då blir de inte blöta. Har du bråttom, tina i rumstemperatur, annars i kylen.