Du behöver

  • 250 g smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 4 st ägg
  • 3 dl kokosflingor
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad

Garnering:

2 dl florsocker med chokladsmak
1.5 msk vatten
kokosflingor

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett och rör i ytterligare några minuter.

2
Blanda samman mjölet med kokosflingor och bakpulver. Rör ner det i smeten.

3
Hacka chokladen och rör ner den i smeten.

4
Häll smeten i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakan känns torr.

5
Låt kakan vila en stund innan den stjälps upp och får kallna.

6
Rör ut florsockret med vatten till en tjock jämn smet. Bred det över kakan och strö över kokosflingor.
Ska kakan frysas in? Vänta då med glasyr och garnering tills den är upptinad igen.


Kommentar:
Bjuds äppelkakan som dessert så serverea gärna vaniljvisp till