Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.25 dl socker
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1.5 dl mjölk
  • äpplen ca 250 g
  • 150 g mandelmassa

Garnering:

florsocker

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.

2
Blanda samman mjölet med bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.

3
Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.

4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela det över smeten.

5
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker.

6
Ska kakan frysas in så vänta med florsockret tills kakan ska avnjutas.