Du behöver
- 2 st ägg
- 2.25 dl socker
- 3.5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 50 g smör eller margarin
- 1.5 dl mjölk
- äpplen ca 250 g
- 150 g mandelmassa
Garnering:
florsocker
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och socker ljust och pösigt.
2
Blanda samman mjölet med bakpulver. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det koka upp. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten omväxlande med den varma mjölkblandningen. Rör till en jämn smet.
3
Skala och kärna ur äpplena. Riv dem grovt och rör ner dem i smeten.
4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Riv mandelmassan och fördela det över smeten.
5
Grädda i nedre delen av ugnen ca 45-50 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Sikta över lite florsocker.
6
Ska kakan frysas in så vänta med florsockret tills kakan ska avnjutas.