Du behöver
- vetemjöl ca 14 dl
- 50 g jäst för söta degar
- 0.5 tsk salt
- 2 tsk kardemumma stött
- 1 dl strösocker
- 100 g smör rumstempererat
- 5 dl mjölk 37
Fyllning:
100 g smör rumstempererat
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma stött
Ugn: 250º
Gör så här
1
Lägg vetemjölet i beredningsskålen till köksmaskinen. Tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör och mjölk. Arbeta degen smidig, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.
2
2. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.
3
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.
4
4. Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa, ca 30 minuter.
5
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen, ca 8 minuter.