Du behöver

  • vetemjöl ca 14 dl
  • 50 g jäst för söta degar
  • 0.5 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma stött
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör rumstempererat
  • 5 dl mjölk 37

Fyllning:

100 g smör rumstempererat
0.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma stött

Ugn: 250º

Gör så här

1
Lägg vetemjölet i beredningsskålen till köksmaskinen. Tillsätt salt, socker, smulad jäst, smör och mjölk. Arbeta degen smidig, ca 10 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.

2
2. Rör samman smör, socker, vaniljsocker och kardemumma till fyllningen i en liten skål.

3
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel. Bred på fyllningen och vik kakan dubbel från långsidan.

4
4. Skär 20 remsor av varje kaka, tvinna runt remsorna och forma varje till en knut. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa, ca 30 minuter.

5
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda dem mitt i ugnen, ca 8 minuter.