Du behöver

  • 1 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 150 g smör smält och avsvalnat
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2.5 dl lingonsylt

Strössel:

1.5 dl havregryn
0.5 dl hasselnötter
1 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör

Ugn: 200º

Det här behövs:

Gör så här

1
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret.

2
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

3
Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakform, 20 x 30 cm.

4
Bred lingonsylten över kakdegen.

5
Mixa havregryn, hasselnötter, muscovadosocker, vaniljsocker och smör till smulor i matberedaren med kniven monterad. Strö strösslet över lingonsylten.

6
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.