Du behöver
- 1 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 150 g smör smält och avsvalnat
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 2.5 dl lingonsylt
Strössel:
1.5 dl havregryn
0.5 dl hasselnötter
1 dl ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
Ugn: 200º
Det här behövs:
Gör så här
1
Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret.
2
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten.
3
Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakform, 20 x 30 cm.
4
Bred lingonsylten över kakdegen.
5
Mixa havregryn, hasselnötter, muscovadosocker, vaniljsocker och smör till smulor i matberedaren med kniven monterad. Strö strösslet över lingonsylten.
6
Grädda kakan i mitten av ugnen, ca 25 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.