Du behöver
- 4 st brödskivor vita
- 1 st tonfisk burk i vatten
- 4 st salladslökar skivade
- 2 msk lättmajonnäs
- 1 tsk citron pressad saft
- 2 st äggvitor hårt vispade
- 1 krm salt
- 2 krm vitpeppar nymald
- 1 msk dill hackad
Dekoration:
gräslöksstrå
Ugn: 250º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rosta brödskivorna. Häll av spadet från tonfisken och smula ner fiskköttet i en bunke.
2
Tillsätt salladslök, majonnäs, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner 1/2 dl av de vispade äggvitorna och blanda ordentligt. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitorna med en slickepott.
3
Fördela sufflésmeten på rostade brödskivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugn, ca 10 minuter. Dekorera med gräslöksstrån och servera gärna en grönsallad till.