Du behöver

  • 4 st brödskivor vita
  • 1 st tonfisk burk i vatten
  • 4 st salladslökar skivade
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 tsk citron pressad saft
  • 2 st äggvitor hårt vispade
  • 1 krm salt
  • 2 krm vitpeppar nymald
  • 1 msk dill hackad

Dekoration:

gräslöksstrå

Ugn: 250º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Rosta brödskivorna. Häll av spadet från tonfisken och smula ner fiskköttet i en bunke.

2
Tillsätt salladslök, majonnäs, citronsaft, salt och peppar. Blanda ner 1/2 dl av de vispade äggvitorna och blanda ordentligt. Vänd sedan försiktigt ner resten av äggvitorna med en slickepott.

3
Fördela sufflésmeten på rostade brödskivor. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Gratinera i ugn, ca 10 minuter. Dekorera med gräslöksstrån och servera gärna en grönsallad till.