Du behöver

  • vetemjöl ca 8 dl
  • 25 g jäst
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g smör rumstempererat
  • 1 st ägg
  • 2 dl mjölk 37

Fyllning:

2 dl marsankräm
2 tsk citron rivet skal
125 g hallon tinade

Pensling och garnering:

25 g smör smält
1 dl strösocker

Ugn: 250º

Det här behövs till ca 20 bullar:

Gör så här

1
Lägg vetemjöl, jäst, socker, vaniljsocker, smör i bitar och ägget i skålen till matberedaren med plastkniven monterad. Kör några sekunder och häll sedan mjölken genom matarröret. Arbeta degen i 2 minuter så att den blir smidig. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek.

2
Gör vaniljkrämen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt citronskal. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla den till en stor fyrkantig kaka. Ta ut runda kakor, ca 10 cm i diameter, med ett mått. Kavla ut degspillet och gör likadant.

3
Lägg en klick vaniljkräm och några hallon i mitten på varje kaka.

4
Nyp ihop bullarna till knyten. Lägg dem med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Låt bullarna jäsa ca 40 minuter. Grädda dem sedan mitt i ugnen, ca 10 minuter. Pensla de gräddade bullarna med smält smör och vänd dem genast i strösocker.

5
Servera saft eller kaffe till sommarbullarna.