Du behöver

  • 300 g strömmingsfilé
  • 0.5 tsk salt
  • olja
  • 1 st citron
  • 0.5 st lök finhackad gul
  • 3 st lagerblad

Fyllning:

1 msk rivet citronskal
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl oliver finhackade gröna

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Lägg den sköljda avrunna strömmingen på en skärbräda med köttsidan uppåt. Salta.

2
Blanda ingredienserna till fyllningen. Fördela den på strömmingsfiléerna och vik ihop dem så att de ser hela ut.

3
Lägg strömmingen i en lätt oljad ugnssäker form. Pressa en halv citron och häll över saften. Strö över löken.

4
Skär tunna skivor av den andra citronhalvan och stick ner dem tillsammans med lagerbladen bland strömmingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera kokt potatis och en sallad till.