Du behöver
- 300 g strömmingsfilé
- 0.5 tsk salt
- olja
- 1 st citron
- 0.5 st lök finhackad gul
- 3 st lagerblad
Fyllning:
1 msk rivet citronskal
0.5 dl hackad persilja
0.5 dl oliver finhackade gröna
Ugn: 200°
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Lägg den sköljda avrunna strömmingen på en skärbräda med köttsidan uppåt. Salta.
2
Blanda ingredienserna till fyllningen. Fördela den på strömmingsfiléerna och vik ihop dem så att de ser hela ut.
3
Lägg strömmingen i en lätt oljad ugnssäker form. Pressa en halv citron och häll över saften. Strö över löken.
4
Skär tunna skivor av den andra citronhalvan och stick ner dem tillsammans med lagerbladen bland strömmingen. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera kokt potatis och en sallad till.