Petits choux med jordgubbar och lime

Visst är de svåra att motstå, dessa härliga små bakverk med lime- och jordgubbsfyllning att servera till kaffet!

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 st ägg

Fyllning:

1.5 dl kesella med lime- och jordgubbssmak
1 dl mellangrädde vispad
1 st lime rivet skal
2 tsk fruktsocker
225 g jordgubbar skivade

Ugn: 200º

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en kastrull. Tillsätt smöret och låt det smälta. Koka upp. Tillsätt mjölet och rör tills smeten släpper kastrullens kant. Ta kastrullen från värmen.

2
Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa kraftigt med elvisp i minst 1 minut. Det är viktigt för att bakelserna ska höja sig vid gräddningen.

3
Spritsa ut smeten till runda toppar på en plåt med bakplåtspapper.

4
Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter. Obs! Öppna inte ugnsluckan de första 15 minuterna. Ta ut bakelserna och gör hål i kanten med en gaffel. Sätt in plåten i ugnen igen och låt stå ca 3 minuter. Då blir bakelserna frasiga inuti, när de fått ånga av sig. Låt kallna på bakgaller.

5
Blanda kesella, grädde, limeskal och fruktsocker.

Scroll to Top