Du behöver
- 3 st ägg
- 0.5 dl ljust muscovadosocker
- 1 dl strösocker
- 150 g nougat
- 0.75 dl vispgrädde
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl cashewnötter grovhackad
- 2 msk mandellikör
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Smält nougaten tillsammans med grädde i en kastrull. Låt det svalna, men inte stelna.
3
Blanda vetemjöl, bakpulver och nötter i en bunke.
4
Tillsätt mjölblandningen växelvis med nougatgrädden under omrörning. Rör till sist ner mandellikören.
5
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 40 minuter. Låt kakan svalna i formen en stund innan den stjälps upp på bakduk över galler.