Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 50 g smör smält
- 1 dl lätt crème fraiche
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 st banan 250 g
- 1 dl pinjekärnor
- 2 msk konjak
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en 1 1/2- liters kransform. Vispa ägg och socker pösigt.
2
Smält smöret och tillsätt lätt creme fraichen. Låt blandningen koka upp.
3
Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i äggsmeten växelvis med smörblandningen.
4
Mosa bananerna och tillsätt dem tillsammans med pinjekärnorna. Rör till sist ner konjaken.
5
Häll smeten i formen och grädda kakan på nedersta falsen, ca 40 minuter. Låt kakan stå kvar i formen ett par minuter innan den stjälps upp på bakgaller.