Du behöver
- 200 g smör
- 2.5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 st ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 100 g mörk choklad 70 %, hackad
- 2 st apelsiner rivet skal och pressad saft
Dekoration:
50 g mörk choklad smält
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter.
2
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
3
Blanda mjöl, bakpulver, choklad och rivet apelsinskal. Rör ner det i smeten och tillsätt den pressade apelsinsaften.
4
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter.
5
Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dekorera med ringlad smält choklad i ett oregelbundet mönster. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i skivor.