Du behöver

  • 200 g smör
  • 2.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 st ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad 70 %, hackad
  • 2 st apelsiner rivet skal och pressad saft

Dekoration:

50 g mörk choklad smält

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Smörj och bröa en avlång form som rymmer ca 1 1/2 liter.

2
Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.

3
Blanda mjöl, bakpulver, choklad och rivet apelsinskal. Rör ner det i smeten och tillsätt den pressade apelsinsaften.

4
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 50 minuter.

5
Stjälp upp kakan på galler och låt den kallna. Dekorera med ringlad smält choklad i ett oregelbundet mönster. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i skivor.