Du behöver
- 10 dl vetemjöl special
- 4 dl grahamsmjöl
- 50 g jäst
- 2 tsk salt
- 1 st citron rivet skal
- 5 dl vatten 37
Ugn: 175º
Dekoration:
1 msk vallmofrö blått
Gör så här
1
Blanda samman mjölsorterna och smulad jäst, salt och citronskal i matberedaren med plastkniven monterad.
2
Tillsätt vatten under gång. Arbeta ihop ingredienserna till en deg, det tar ca 2 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.
3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ihop den och dela degen i två delar. Forma dem till två limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa 30 minuter. Skär skåror i bröden, pensla med vatten och strö på vallmofrön.
4
Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.