Du behöver

  • 10 dl vetemjöl special
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 50 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 st citron rivet skal
  • 5 dl vatten 37

Ugn: 175º

Dekoration:

1 msk vallmofrö blått

Gör så här

1
Blanda samman mjölsorterna och smulad jäst, salt och citronskal i matberedaren med plastkniven monterad.

2
Tillsätt vatten under gång. Arbeta ihop ingredienserna till en deg, det tar ca 2 minuter. Låt degen jäsa 30 minuter.

3
Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda ihop den och dela degen i två delar. Forma dem till två limpor och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa 30 minuter. Skär skåror i bröden, pensla med vatten och strö på vallmofrön.

4
Grädda bröden i nedre delen av ugnen, ca 30 minuter. Låt bröden svalna på galler.