Du behöver

Till köttbullarna behövs:

500 st blandfärs (200 gr fläsk och 300 gr nöt)
1 dl vatten
1 st lök stor gul
1 dl ris eller okokt rundkornigt ris
1.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm vitpeppar
3.5 msk mjöl till panering
smör till stekning

Till såsen behövs:

5.5 dl köttbuljong
2.5 msk tomatpuré
2 st vitlöksklyftor
2 st lagerblad
0.5 dl lätt crème fraiche
salt
persilja och gräslök

Cirka 4 personer:

Gör så här

1
Blanda färsen med vatten, ris, riven lök, salt och peppar.Färsblandningen ska kännas lös.

2
Rulla köttbullarna och panera dem lätt i mjölet.

3
Bryn köttbullarna i smöret.

4
Blanda alla ingredienserna till såsen i en rymlig kastrull,salta,pressa vitlöksklyftorna och lägg i lagerbladen, koka upp blandningen.Vispa lite lätt så créme fraichen blandas väl i såsen.

5
Lägg köttbullar en och en i den kokande såsen sedan kokar du dem på låg värme i ungefär 20 minuter eller till riset är färdigtkokt.

6
Hacka persiljan och gräslöken och strö rikligt över teftelerna när du ska servera dem.

7
Potatismos eller kokt potatis passar bra till teftelerna.