Du behöver
- 250 g mandelmassa
- 150 g smör eller margarin rumsvarmt
- 1 dl socker
- 2 st ägg
- 2.25 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Garnering:
jordgubbsflor
0.5 msk vatten
mandelspån rostade
Ugn: 200°
Gör så här
1
Riv mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt matfett och socker.
2
Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
3
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten.
4
Ställ ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten i dem, fyll formarna till ca 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt kakorna kallna.
5
Rör ut jordgubbsflor med vatten till en jämn smet. Glasera kakorna med den och strö över mandelspån.