Du behöver

  • 250 g mandelmassa
  • 150 g smör eller margarin rumsvarmt
  • 1 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2.25 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Garnering:

jordgubbsflor
0.5 msk vatten
mandelspån rostade

Ugn: 200°

Gör så här

1
Riv mandelmassan grovt och rör samman den med rumsvarmt matfett och socker.

2
Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

3
Blanda samman mjölet med bakpulver och rör ner det i smeten.

4
Ställ ut ca 20 muffinsformar på bakplåten och fördela smeten i dem, fyll formarna till ca 3/4. Grädda muffinsen mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt kakorna kallna.

5
Rör ut jordgubbsflor med vatten till en jämn smet. Glasera kakorna med den och strö över mandelspån.