Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 150 g smör
  • 1.5 dl kokosmjölk eller vanlig mjölk

Glasyr:

3 msk kokosmjölk
3 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk kaffe eller kaffelikör
2 tsk vaniljsocker
50 g kesella 1 %

Garnering:

1 dl kokosflingor

Ugn: 225º

Det här behövs:

Gör så här

1
Klä en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper.

2
Vispa ägg och socker pösigt.

3
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner dem i äggblandningen. Rör ner smör & rapsolja och kokosmjölk.

4
Rör till en jämn smet och häll ner den i långpannan. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

5
Blanda florsocker, kakao, kaffe och vaniljsocker. Tillsätt kesella och kokosmjölk. Rör glasyren slät.

6
Bred glasyren över den varma kakan när den är färdiggräddad. Strö över önskad garnering. Låt kakan svalna innan den delas i bitar.