Du behöver

  • 0.25 dl russin
  • 0.5 dl äpple torkade
  • 0.5 dl aprikoser torkade
  • 2.5 dl vatten
  • 125 g rågkross
  • 125 g vetekross
  • 75 g linfrö
  • 50 g solrosfrön
  • 20 g vetekli
  • 5 st vetemjöl hg
  • 0.5 msk bikarbonat
  • 0.5 l filmjölk
  • 1 dl sirap

Ugn: 150°

Gör så här

1
Grovhacka frukten. Koka upp vattnet.

2
Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.

3
Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg.

4
Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

5
Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.