Du behöver
- 0.25 dl russin
- 0.5 dl äpple torkade
- 0.5 dl aprikoser torkade
- 2.5 dl vatten
- 125 g rågkross
- 125 g vetekross
- 75 g linfrö
- 50 g solrosfrön
- 20 g vetekli
- 5 st vetemjöl hg
- 0.5 msk bikarbonat
- 0.5 l filmjölk
- 1 dl sirap
Ugn: 150°
Gör så här
1
Grovhacka frukten. Koka upp vattnet.
2
Häll vattnet över frukt, kross, linfrö, solrosfrö och vetekli och rör om till en gröt. Låt den stå 1 timme.
3
Tillsätt mjöl, bikarbonat, fil och sirap till frukt/grynbladningen. Rör ihop till en mycket kladdig deg.
4
Slå degen i 3 smorda brödformar och grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
5
Ta bröden ur formarna och låt dem kallna på galler under bakduk.