Du behöver
- 3 st äggvitor
- 2 dl strösocker
- 1 tsk ättiksprit (12%)
- 75 g sötmandel
Chokladkräm:
100 g mörk blockchoklad
1.5 msk smör eller margarin
2.5 msk vispgrädde
Garnering:
50 g mörk blockchoklad
Ugn: 100°
Gör så här
1
Börja med att grovhacka mandeln.
2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en fin stråle under fortsatt kraftig vispning. Vispa marängen på nytt styv och blank, ca 8-10 minuter med el-visp.
3
Vänd försiktigt ned mandel och ättiksprit.
4
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakorna känns torra och släpper pappret.
5
Smält chokladen till fyllningen i mikron eller i vattenbad. Koka upp matfett och grädde. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna så att den blir fast men fortfarande bredbar.
6
Lägg en klick kräm på hälften av de kalla marängerna och lägg resten av marängerna ovanpå.
7
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla lite choklad över marängerna.