Du behöver

  • 3 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk ättiksprit (12%)
  • 75 g sötmandel

Chokladkräm:

100 g mörk blockchoklad
1.5 msk smör eller margarin
2.5 msk vispgrädde

Garnering:

50 g mörk blockchoklad

Ugn: 100°

Gör så här

1
Börja med att grovhacka mandeln.

2
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret i en fin stråle under fortsatt kraftig vispning. Vispa marängen på nytt styv och blank, ca 8-10 minuter med el-visp.

3
Vänd försiktigt ned mandel och ättiksprit.

4
Klicka ut smeten på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen ca 50-60 minuter eller tills kakorna känns torra och släpper pappret.

5
Smält chokladen till fyllningen i mikron eller i vattenbad. Koka upp matfett och grädde. Häll detta under kraftig vispning i chokladen. Låt tryffelsmeten svalna så att den blir fast men fortfarande bredbar.

6
Lägg en klick kräm på hälften av de kalla marängerna och lägg resten av marängerna ovanpå.

7
Smält chokladen i vattenbad eller i mikron och ringla lite choklad över marängerna.