Du behöver

  • 6 st croissanter

Mandelfyllning:

1.25 dl sötmandel hel och oskalad
0.75 dl socker
75 g smör
75 g mandelmassa
1 st ägg litet

Garnering:

1 dl mandelflagor rostade
florsocker

Ugn: 175°

Gör så här

1
Börja med att göra mandelfyllningen. Finhacka sötmandeln i en matberedare till ett fint pulver. Tillsätt socker och smör och fortsätt mixa till en jämn och fluffig smet.

2
Smula mandelmassan i småbitar och tillsätt den i omgångar till smeten. Fortsätt att mixa till en jämn och fluffig smet.

3
Avsluta med att blanda i ägget. Mandelfyllningen ska vara jämn och fin. Låt den vila i kylskåp i 30 minuter.

4
Skär två parallella snitt längs sidan på croissanterna. Fyll varje snitt med 1 matsked mandelfyllning.

5
Bred även en matsked mandelfyllning över varje croissant och strö mandelflagor ovanpå.

6
Grädda 15-20 minuter. Låt croissanterna svalna på bakgaller och pudra dem sedan med florsocker.