Du behöver
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 1 tsk bikarbonat
- 0.25 tsk salt
- 2 tsk kanel mald
- muskot en nypa mald
- 4 dl havregryn
- 1 st ägg
- 2.5 dl filmjölk
- 0.5 dl solrosolja
- 0.75 dl russin (alternativt soltorkade körsbär eller tranbär)
Fyllning:
100 g cream cheese
2 msk socker
1 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Ugn: 200°
Gör så här
1
Börja med fyllningen. Rör noggrant ihop cream cheese, socker, vetemjöl och vaniljsocker. Ställ det åt sidan.
2
Blanda vetemjöl med socker, bikarbonat, salt, kanel, muskot och havregryn.
3
Vispa ihop ägg med filmjölk, olja och russin. Rör ner ägg- och filmjölksvispet i mjölblandningen.
4
Fyll muffinsformarna med hälften av smeten. Det går åt drygt en matsked per form.
5
Klicka sedan ner fyllning i varje form. Fyll med resterande muffinssmet.
6
Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter eller tills muffinsen känns fasta. Låt dem svalna under bakduk.