Du behöver

Våfflor:

50 g smör
2 dl mjölk
1 tsk jäst
0.25 tsk salt
1 dl vetemjöl
0.5 dl grovt rågmjöl

Pepparrot- & rödlökscrème:

1 dl crème fraîche
1 tsk citronsaft färskpressad
1 msk riven pepparrot
0.5 st rödlök finhackad
200 g kallrökt lax skuren i fina skivor
75 g forellrom eller annan kaviar
vattenkrasse alternativt kryddkrasse

Det här behövs för 6 port:

Gör så här

1
Våffelsmeten. Smält smöret, tag av värmen och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, eller exakt 37° varm, inte varmare.

2
Rör ut jästen i vätskan och tillsätt salt. Blanda i allt mjöl och rör ut det till en jämn smet. Täck med plastfilm och låt smeten jäsa i 30 minuter, i rumstemperatur.

3
Gnid eventuellt in våffeljärnet med lite smör om du har ett av gjutjärn. Grädda våfflorna.

4
Rör ihop crème fraîche med citronsaft, pepparrot och rödlök.

5
Servera varje våffla med rökt lax, rucola, pepparrots- och rödlökscrème samt forellrom.