Du behöver
- 125 g smör eller margarin
- 2 dl socker
- 2 st ägg
- 2.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0.5 dl russin
- 4 msk mjölk
Smaksättning:
0.5 st saffran kuvert
1 msk kakao
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
2
Blanda samman mjöl med bakpulver och russin. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör till en jämn smet.
3
Häll 2/3 av smeten i en skål och tillsätt stött saffran. Blanda kakaon i den andra delen av smeten.
4
Varva den ljusa och den mörka smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Drag med en gaffel i smeten så att den blir marmorerad.
5
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och har fin färg.
6
Kakan går bra att frysa.