Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl russin
  • 4 msk mjölk

Smaksättning:

0.5 st saffran kuvert
1 msk kakao

Ugn: 175º

Det här behövs:

Gör så här

1
Rör matfett och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.

2
Blanda samman mjöl med bakpulver och russin. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Rör till en jämn smet.

3
Häll 2/3 av smeten i en skål och tillsätt stött saffran. Blanda kakaon i den andra delen av smeten.

4
Varva den ljusa och den mörka smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Drag med en gaffel i smeten så att den blir marmorerad.

5
Grädda i nedre delen av ugnen i 45-50 minuter eller tills kakan är genomgräddad och har fin färg.

6
Kakan går bra att frysa.