Du behöver
- 250 g mandelmassa
- 100 g smör eller margarin rumsvarmt
- 3 st ägg
- 2 msk ingefära finhackad syltad
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
2.5 st äpplen
2 msk smält smör eller margarin
2 msk strösocker
0.5 tsk kanel
Ugn: 175º
Det här behövs:
Gör så här
1
Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Tillsätt matfettet och vispa till en porös smet.
2
Dela äggen och rör ner gulorna i smeten tillsammans med hackad ingefära.
3
Blanda samman mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner i smeten.
4
Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar kant.
5
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Stick ner dem i smeten. Pensla äpplena med det smälta matfettet. Blanda samman socker och kanel och strö det över kakan.
6
Grädda i nedre delen av ugnen, ca 35 minuter, eller tills kakan är genomgräddad.
7
Mandelkakan går bra att frysa.